Hegyvidéki Önkormányzat

Archívum
Óvodavezetői tájékoztató 2021. április 19-i nyitással kapcsolatosan


Kedves Szülők!

 

A kormány döntése értelmében 2021. április 19-étől a Hegyvidéken is újra nyitnak az óvodák és az általános iskolák. A nyitással kapcsolatosan az alábbiakról szeretnélek tájékoztatni Benneteket:

 

Amennyiben igénylitek az óvodai ellátást gyermeketek számára kérem töltsétek ki a „A Hegyvidéki Mesevár Óvoda által alkalmazott szülői nyilatkozatot”, melyet mellékletben meg is küldök számotokra- első nap hozzátok magatokkal és adjátok le a saját csoportotok óvodapedagógusa számára, mellyel igazoljátok, hogy a gyermek egészséges és közösségbe jöhet. Aki nem tudja kinyomtatni, az óvodában meg tudja tenni nyilatkozatát. A faliújságra is lesz kifüggesztve illetve a csoportokban és az irodában is hozzá tudtok jutni.

 

- a mérőpontok továbbra is a megszokott módon üzemelnek (gyermek- felnőtt test hőjének mérése kötelező, nem haladhatja meg a 37,8 fokot)

1. egység: Delfin, Cica, Süni csoportok

2. egység: Nyuszi, Pillangó, Maci csoportok

3. egység: Méhecske, Mókus csoportok

4. egység: Csiga csoport.

 

- kérem a járványügyi szabályok szigorú betartását egymás védelme érdekében- óvodába lépéskor a kézfertőtlenítőket használjátok, és Ti felnőttek viseljetek arcot és szájat eltakaró maszkot, ahogy eddig is tettétek

- kérem továbbra is, hogy 1 fő felnőtt hozza óvodába a gyermeket és a legszükségesebb ideig tartózkodjatok az öltözőkben

- kérem tartsuk be a 2m távolságot lehetőség szerint

 

- felhívom mindenki figyelmét arra, hogy bejelentési kötelezettség terheli, amennyiben környezetében- családjában igazolt COVID19 fertőzés kerül igazolásra- a bejelentést az óvodavezető felé telefonon és vagy e-mailen tegyétek meg, hogy kellő képen tudjunk eljárni mindannyiunk védelme érdekében!!!!

 

-játékot továbbra sem lehet behozni az intézménybe

 

- megnyitottuk 2021. április 19.-től április végéig a menzanaptárt, melyben a szokásos módon tudtok étkezést rendelni gyermeketek számára, voltak akik már meg is tették. Felhívom figyelmeteket, hogy az automatikus rendelés funkció jelenleg ki van kapcsolva, így mindenkinek meghatározott időtartam beállításával manuálisan kell, hogy megrendelje az étkezést.

- az óvodák nyitásával az elviteles étkezés lehetősége megszűnik.

 

- Amennyiben NEM szeretnétek, hogy gyermeketek óvodába jöjjön, továbbra is lehetőség van ennek kérelmezésére, melyet felém tudtok megtenni írásban- email üzenetben. A szokásos módon fogok válaszolni rá.

 

A Hegyvidéki Önkormányzat és Mi- Mesevárosok is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fertőzés esélyét minimálisra csökkentsük, de sajnos tudjuk, hogy ez a jelen mutatók szerint lehetetlen vállalkozás a sok óvintézkedés ellenére is- dolgozók tesztelése folyamatos, fokozott fertőtlenítések, takarítások szintén folyamatosak, maszk viselés, kézfertőtlenítés stb. Az elmúlt időszakban hallott hírek nagyon elszomorítottak Bennünket is éppúgy, ahogy Titeket is, ezért kérem mindenki a lehetőségeihez mérten felelősen döntsön az óvodába járást illetően. Vigyázzunk egymásra!!!!!

 

Köszönöm a sokszori példaértékű együttműködést!

Várjuk szeretettel a gyermekeket: Éva néni és a Mesevár Óvoda Dolgozói!

 

Üdvözlettel:

 

Bátyai Éva

óvodavezető